Over ons

>>>>>>>       DEZE WEBSITE IS NOG IN ONTWIKKELING        <<<<<<<

 

“Senioren zijn als een plot in de film, je ziet ze ná de pauze” …………..

In 2018 hebben KBO-Renkum en de PCOB in de gemeente Renkum besloten om samen te gaan als Seniorenbond Renkum (SbR).
Seniorenbond Renkum is een vereniging met rechtspersoonlijkheid en aangesloten bij KBO Gelderland. Iedere provincie is volledig zelfstandig qua organisatie en financiën, maar als het om praktische zaken gaat delen we kennis en zoeken we elkaar op. Op provinciaal en landelijk niveau behartigt de provinciale afdeling KBO Gelderland in samenwerking met de andere provinciale afdelingen de belangen van senioren.

Seniorenbond Renkum (SbR) heeft als doel:

  1. Belangen behartigen van en diensten verlenen aan senioren, woonachtig in deze gemeente.
  2. Contacten stimuleren tussen de leden

Seniorenbond Renkum is actief betrokken bij dienstverlening door de Vrijwillige Ouderen Adviseurs (VOA’s) die daartoe zijn opgeleid, de Belastinginvullers en specifieke kortingsregelingen bij de middenstandstand in de omgeving.

Seniorenbond Renkum biedt gelegenheid voor ontmoetingen in de maandelijkse bijeenkomsten (9 x per jaar), de jaarlijkse bustocht, de Paas- en Kerstviering en de Algemene Ledenvergadering. Daarnaast kent de afdeling een fietsclub en een wandelgroep.

Leden van 75 jaar en ouder worden rond hun verjaardag gefeliciteerd door onze verjaardag- telefoon.

Seniorenbond Renkum heeft regelmatig contact met de gemeente Renkum en andere organisaties met een gelijk of aanverwant doel;

Seniorenbond Renkum heeft ongeveer 400 leden en is actief in de zes dorpen van de Gemeente Renkum: Doorwerth, Heelsum, Heveadorp, Oosterbeek, Renkum en Wolfheze.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter of secretaris van het bestuur. U vindt hun namen, telefoonnummers en e-mailadressen onder het Bestuur.